|
ΑΙΓΙΝΑ

Για χάρτη περιοχής πατήστε εδώ...

 

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

 

Το νησί της Αίγινας έχει συνολική έκταση 85 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού.
Έχει πληθυσμό σχεδόν 17.000 κατοίκους, και απέχει από το  λιμάνι του Πειραιά μόνο 16 ναυτικά μίλια.
 
 

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

 

Καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν δρομολόγια για την Αίγινα πλοία της  Hellenic Seaways, τα οποία παίρνουν επιβάτες και οχήματα.
Για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν χωρίς το όχημά τους, υπάρχει και η επιλογή του flying dolphin που από το λιμάνι του Πειραιά σε 35 λεπτά βρίσκεται στο λιμάνι της Αίγινας.
Τα flying dolphins της
Aegean Flying Dolphins πραγματοποιούν καθημερινά 2-3 δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Αίγινα.

Υπάρχουν επίσης κάποια δρομολόγια πλοίων τα οποία εξυπηρετούν απευθείας το λιμάνι της Σουβάλας ενώ κατά τη θερινή περίοδο υπάρχει πλοίο απευθείας και για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.
 
 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 

 

Χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται κάθε χρόνο το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, που βρίσκεται στο δρόμο προς Αγία Μαρίνα σε μια απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από την πόλη της Αίγινας.Στην Αίγινα έχετε επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθείτε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους όπως το ναό της Αθηνάς Αφαίας, το ναό του Ελλάνιου Δία, το ναό του Απόλλωνα καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας.

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 

Οι παραλίες στην Αίγινα είναι πολύ ωραίες. Η Αγία Μαρίνα είναι ίσως απο τις πιο δημοφιλές γιατί είναι μεγάλη και αμμώδης. Επίσης, είναι κατάλληλη για παιδιά. Άλλες παραλίες που μπορείτε να βρείτε ειναι στον Μαραθώνα, τη Σουβάλα, στη Βαγιά και στην Πέρδικα. Στην Κυψέλη μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία της Καβουρόπετρας και του Λεοντί. Αλλά και στην πόλη της Αίγινας, υπάρχουν ορισμένες πολύ ωραίες παραλία. Μία προς την πλευρά του ναόυ του Απόλλωνα και άλλες προς την άλλη πλευρά της πόλης.
 
 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 

Στη Αιγινα υπάρχει καλή νυχτερινή ζωή, μπαράκια, μπαρ και κλαμπ με ελληνική και ξένη μουσική, καφετέριες, πολλά εστιατόρια και ταβέρνες. Ανάλογα με τη διάθεση μπορειτε να διασκεδάσετε απλά με ενα καλό δείπνο στα παραλιακά μαγαζιά η να διασκεδάσετε σε καποιο μπαράκι. Στην Αιγινα επίσης υπάρχουν και θερινά σινεμά.
 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
 

Online φτηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αίγινα μόνο από το Symiacos Travel

 

Το Symiacos travel δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη του internet να έχει άμεση πρόσβαση στα συστήματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών χωρίς την ενεργή συμμετοχή του πράκτορα. Μπορείτε να αξιολογήσετε και επιλέξετε μόνοι σας, ανάμεσα από όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια για Αίγινα, το πιο οικονομικό και βολικό δρομολόγιο για εσάς. Επίσης η κράτηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά.Τέλος μπορείτε να κάνετε και κρατήσεις ξενοδοχείων για το νησί της Αίγινας μέσα από το Symiacos travel. Το μόνο που θα χρειαστείτε μετά, είναι καλή διάθεση για να περάσετε αξέχαστα!
 

 

 

Παραλαβή Εισιτηρίων Όροι Χρήσης
Πληρωμές - Τράπεζες Ασφάλεια Συναλλαγών
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Συχνές Ερωτήσεις